Folii teflon PTFE pentru gratar si bucatarie: noua minune inovativa in bucatarie si outdoor!

Orice pasionat de gratar stie cat de enervant este acel moment in care alimentele aluneca printre grilele acestuia. Sau mai apare situatia in care vreti sa preparati alimente fragede, moi sau cu o consistenta mai delicata, precum ouale, pestele sau legumele mai mici, insa acest lucru devine si el imposibil. Astfel, daca nu doiriti sa cumparati un gratar de exterior independent, atuci cea mai buna si practica solutie sunt foliile pentru gratar.

Foliile de gratar pe care le puteti folosi la fel de bine si in bucatarie, creeaza suprafete plane, durabile, ofera o flexibilitate excelenta si pot fi rulate usor pentru o depozitare facila. Mai mult decat atat, acestea folii teflon gratar pot fi taiate pentru a avea forma optima pentru gratarul sau cuptorul vostru.

Gratarele traditionale presupun mentinerea alimentelor suspedante intre grilaje. In cele mai multe cazuri, alimentele sunt suficient de tari pentru a se sprijini pe aceste grilaje, fara sa se destrame. Insa, exista si alimente moi si fragede care se pot desface si cadea foarte usor prin spatiile ingustate.

Foliile din teflon PTFE pentru gratar si bucatarie sunt niste foi subtiri pe care le amplasam deasupra gratarului peste care putem aseza orice fel de alimente, inclusiv cele moi, precum oua, peste si asa mai departe. Aceste folii vor sustine alimentele foarte bine si elimina riscul ca acestea sa se strecoare printre spatiile gratarului.

Un avantaj important al acestor folii consta in rezistenta superioara la temperaturi ridicate pentru gatit, fara riscul deteriorarii. De regula, acestea sunt fabricate din tesaturi speciale ce ofera o rezistenta ridicata, fiind acoperite cu PTFE sau politetrafluoretilena. Aceasta reprezinta o rasina sintetica ce impiedica lipirea obiectelor de folie, timp in care ofera calitati ignifuge. Materialul este foarte flexibil, usor, dar si durabil.

Un alt aspect interesant de mentionat se refera la posibilitatea de a folosi foliile din teflon si pentru gratarele electrice, pe gaz sau pe carbune.

Pentru ca ofera o suprafata plana si uniforma, riscul ca alimentele moi si fragede sa cada, in cazul gratarelor traditionale, este inlaturat.

Cand puteti folosi foliile pentru gratar?

Asa cum spuneam anterior, aceste folii sunt excelente pentru alimente precum peste, oua, legume vrac si asa mai departe.

Se poate sa preferati totusi friptura cu acele semne specifice preparatelor pe gratar, dar nu este nicio problema. In acest caz, trebuie doar sa intoarceti folia si sa faceti loc pentru alimentele mai rezistente care pot fi asezate direct pe gratar, iar langa ele, puteti prepara in continuare pe suprafata foliei, alimentele mai moi.

O folie de gratar ofera o versatilitate foarte mare. Astfel, le puteti utiliza chiar si pentru a pastra sosuri si condimentele in timp ce le incalziti. Mai mult decat atat, puteti utiliza folia si pentru a face procesul de curatare mai usor la finalul procesului. Curatarea unei folii pentru gratar in chiuveta este incomparabil mai usoara decat razuirea grasimii si a murdariei de pe grilajele gratarului. Astfel, veti reusi sa economisiti si timp la final.

Un alt avantaj specific acestor produse se refera la portabilitatea excelenta. Le puteti lua cu voi oriunde, chiar si in camping, putand fi utilizate chiar si pe post de suprafete de gatit curate si igienizate. Pot aparea situatii in care sa impartiti gratarele in camping si cu alte persoane, ceea ce nu este neaparat convenabil. Atunci, o folie de gratar poate deveni solutia prin care veti putea gati igienic oriunde va aflati.

Pe de alta parte, foliile pentru gratar prezinta si anumite dezavantaje pe care este bine sa le cunoasteti. In primul rand, aveti in vedere faptul ca foliile pot lua foc, asa ca nu le folositi direct peste flacari deschise sau nu depasiti temperatura maxima recomandata. De asemenea, acestea pot fi deteriorate destul de usor de ustensilele metalice, ascutite, asa ca fiti atenti atunci cand desfaceti ambalajul pentru a nu deteriora produsul.

Totodata, aroma de fum se va pierde putin, fiindca alimentele nu vor fi expuse direct la flacara, insa nu putem vorbi despre diferente reale de gust intre alimentele preparate pe folie si cele direct pe flacara.

Cum folosim foliile pentru gratar?

Dupa ce ati achizitionat pentru prima data o folie pentru gratar, asigruati-va ca ati spalat-o foarte bine cu apa fierbinte si detergent. Acest lucru va contribui la eliminarea oricarei urme de murdarie sau resturi din centrul de productie inainte de a pune alimentele direct pe suprafata sa.

Utilizarea propriu-zisa a produsului este foarte usoara. Pentru inceput, nu trebuie sa lasati folia gratarului sa fie expusa la temperaturi care depasesc 260 de grade Celsius. Majoritatea foliilor sunt fabricate pentru a rezista la temperaturi de pana la 232 de grade Celsius. Chiar si cu stratul de PTFE, multe folii se vor defecta daca expuneti produsul la temperaturi mai mari decat cele recomandate de producator. Insa, cu toate acestea, nu veti avea de ce sa atingeti vreodata o temperatura atat de mare pentru prepararea in siguranta a alimentelor.

Atunci cand manevrati mancarea, trebuie sa utilizati intotdeauna ustensile din plastic pentru a evita taierea materialului. Ustensilele cu varf din silicon sunt o alegere inspirata, dar aveti in vedere sa nu aiba margini ascutite.

Dupa ce ati terminat de gatit, va trebui sa curatati folia apoi. Spalati-l manual, folosind un detergent delicat, nu foarte coroziv pentru a impiedica uzura stratului de PTFE in timp. Il puteti introduce si in masina de spalat vase, insa exista riscul de a acoperi celelalte vase din masina. In plus, nu trebuie sa folositi perie de frecat pentru curatare. Exista riscul de a deteriora stratul de PTFE.

Ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand achizitionati o folie pentru gratar?

Aparent un produs simplu, totusi trebuie sa tineti cont de cateva aspecte care va vor ajuta sa alegeti folii pentru gratar de calitate si sa le diferentiati de cele mediocre.

In primul rand, aveti in vedere marimea foliei. Masurati gratarul sau orice alta suprafata pe care intentionati sa aplicati folia. In acest fel, veti putea sti care sunt dimensiunile de care aveti nevoie. Retineti ca puteti taia folia la dimensiunile de care aveti nevoie. 

Daca aveti un gratar circular, atunci achizitionati o folie circulara. Nu este nevoie sa va testati abilitatile cu foarfeca pentru a decupa un cerc dintr-un patrat sau dreptunghi.

Totodata, grosimea foliei este deopotriva foarte importanta. Aceasta poate fi observata chiar si cu degetul. Evitati foliile prea subtiri, caci se vor incalzi prea repede. Pe de alta parte, nu mergeti in extrema cealalta, de a achizitona o folie pe groasa. Aceasta nu va face altceva deccat sa se incalzeasca dificil si ineficient, ceea ce va face ca alimentele sa nu fie preparate uniform.

In mod ideal, folia trebuie sa aiba o grosime de aproximativ 0.25 mm. Aceasta va reusi sa obtina o viteza optima de incalzire si o preparare uniforma pe intreaga suprafata, fara a compromite integritatea sau siguranta acesteia.

Capacitatea de temperatura a celor mai multe variante de folii nu variaza prea mult. Sigur ca cele cu temperaturi maxime mai mari presupun o posibilitate mai mica de a se defecta accidental. 

 

Vala.ro
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart